Разлика помеѓу преработките на „Македонски Албанци“

:''За повеќе видни личности видете го [[:Категорија:Македонски Албанци|списокот на македонски Албанци]].''
 
* [[ЛуанАрбен СтароваЏафери]] - македонски академикполитичар
* [[АрбенАли ЏафериАхмети]] - македонски политичар
* [[АлиЛуан АхметиСтарова]] - македонски политичаракадемик
* [[Ибе Паликуќа]] - народен херој на Македонија
* [[Џемаил Хасани]] - балист
* [[Ресул Шабани]] - македонски писател и преведувач
* [[Али Алиу]] - македонски писател, книжевен критичар и, историчар и преведувач
* [[Адријан Гаџа]] - македонски и албанскипоп пејач
* [[Арбен Шаќири]] - македонски рок музичар
* [[Артим Шаќири]] - македонски фудбалер
 
== Наводи ==