Разлика помеѓу преработките на „Македонски Албанци“

нема опис на уредувањето
</timeline>
 
Во 1615 општини во Македонија, Албанците се мнозинско население. Овие општини, со податоците за населението се наведени во следната табела:
 
{|
|-
|8
|[[Општина ЗајасКичево|ЗајасКичево]]
|1130.308932
|1156.605739
|-
|9
|-
|10
|[[Општина Осломеј|Осломеј]]
|10.252
|10.420
|-
|11
|[[Општина Сарај|Сарај]]
|32.408
|35.408
|-
|1211
|[[Општина Струга|Струга]]
|36.029
|63.376
|-
|1312
|[[Општина Студеничани|Студеничани]]
|11.793
|17.246
|-
|1413
|[[Општина Теарце|Теарце]]
|18.950
|22.454
|-
|1514
|[[Општина Тетово|Тетово]]
|60.886
|86.580
|-
|1615
|[[Општина Чаир|Чаир]]
|36.921