Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Селска чешма“

:Мислам дека треба да се остави да го напише вториот дел од оваа фантастична сторија и да се обелодени „шарениот плукач“. И после да се реагира со напис по медиуми. Не гледам апсолутно ништо спорно околу самата статија и сите уредувања. Ќе се забавувам доколку некако јас сум „дежурниот шарен плукач“ иако моето последно уредување е од 2011. Впрочем може да се види во Историја на статијата, но се сомневам дека во Пулс24 имаат такви напредни познавања. Инаку самиот медиум има нула репутација и читаност. :) --[[User:FlavrSavr|FlavrSavr]] <small>([[User talk:FlavrSavr|разговор]])</small> 22:58, 9 октомври 2017 (CEST)
::Според порталот, спорен е делот во кој се вели дека „''СДСМ била најмногу против прославата, во која се смета дека партискиот роденден на ВМРО-ДПМНЕ не може да се слави како државен празник''“, но во самата објава на порталот не пишува дека СДСМ била против прославата, туку дека „Шарениот плукач“ намерно го напишал по нарачка од некого, кое означува дека порталот автоматски ја вади содржината на статијата од контекст и ја споделува онака како што му одговара, за негови „непознати“ цели. Иако целосно на нас поискусните википедијанци ова ни стои смешно, мораме веднаш да реагираме. Според мене, треба во кратки црти да им се објасни како функционира википедија, кој како може да уредува, и дека Википедија не е на некој поединец, кој изразува сопствени ставови, туку дека се темели на извори дадени во пишена форма. (п.с. линкот од Дневник кај мене не го отвара, но постои и [http://kumanovskimuabeti.mk/utre-se-chestvuva-denot-na-makedonskata-revolucionerna-borba/ друг линк] според google)--Тиверополник 23:28, 9 октомври 2017 (CEST).
:::Доколку мислите дека треба да се реагира до редакцијата и да се спречи да прават будали од себе, by all means, направете го тоа. :) --[[User:FlavrSavr|FlavrSavr]] <small>([[User talk:FlavrSavr|разговор]])</small> 00:31, 10 октомври 2017 (CEST)
 
== presenting the project Wikipedia Cultural Diversity Observatory and asking for a vounteer in Македонски Wikipedia ==