Разлика помеѓу преработките на „Пиштол“

Додадени 312 бајти ,  пред 3 години
* „Среќата е жежок пиштол“ (''Happiness is a Warm Gun'') - песна на „[[Битлси]]“ од 1968 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=lJpaVDmIsKM YouTube, The Beatles - Happiness Is a Warm Gun (Anthology 3 Disc 1) (пристапено на 24.6.2017)]</ref>
* „Џејмс и студениот пиштол“ (''James And The Cold Gun'') - песна на англиската пејачка [[Кејт Буш]] (''Kate Bush'') од 1978 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=ej4FkpcQduw YouTube, Kate Bush - James And The Cold Gun (пристапено на 30.8.2017)]</ref>
* „Пиштол“ (''The Gun'') - песна на американскиот рок-музичар [[Лу Рид]] од 1982 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=MfgfKpnTCrM&list=PLiN-7mukU_RGQYNMWTrwx3aSUQa6HZf79&index=4 YouTube, Lou Reed ~ The Gun (пристапено на 2.10.2017)]</ref>
* „Пиштол за Педи Гарсија“ (''A Pistol for Paddy Garcia'') - песна на ирската [[Рок-музика|рок]]-група „[[Поугс]]“ (''The Pogues'') од 1985 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=otP9K0YzOts&index=7&list=PL68D998D2C9FC89B8 YouTube, 07 A Pistol for Paddy Garcia by The Pogues (пристапено на 22.8.2017)]</ref>
* „Пиштол што чади“ (''Smoking Gun'') - песна на американскиот [[блуз]]-музичар [[Роберт Креј]] (''Robert Crey'') од 1986 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=2gQEDwjhaDE&list=PL8a8cutYP7fo8cY4X3JGmj44C6tUawR8Z YouTube, Robert Cray - Smoking Gun (пристапено на 24.6.2017)]</ref>