Разлика помеѓу преработките на „Жито“

Одземени 24 бајти ,  пред 4 години
File:Пченка МК 01.jpg|Кочани (клавчиња) пченка на страк во фаза на зреење
File:Пченка МК 02.jpg|Нива со пченка близу селото [[Добрејци]], [[Струмичко]]
File:'Рж (Македонијажито) 01.jpg|Поле со див 'рж на планината [[Бистра]], самоникнат од некогашни посеви
File:'Рж (Македонијажито) 0602.jpg|Поле со див 'рж на планината [[Бистра]], самоникнат од некогашни посеви
File:'Рж (Македонија) 11.jpg|Поле со див 'рж на планината [[Бистра]], самоникнат од некогашни посеви
File:'Рж (Македонија) 07.jpg|Класје од див 'рж на планината [[Бистра]], самоникнат од некогашни посеви