Разлика помеѓу преработките на „Ивлин Во“

Нема измена во големината ,  пред 4 години
с
Робот: Автоматизирана замена на текст (-Првата Светска Војна +Првата светска војна)
с
с (Робот: Автоматизирана замена на текст (-Првата Светска Војна +Првата светска војна))
====Голдерс Грин и Хит Маунт====
Во 1907 година семејството го напушти Хилфиелд Роуд за „Андерхил“, куќа која Артур ја изгради близу Голдерс Грин, полу – рурална област со дневни фарми, градини и шуми со див зумбул. Ивлин своите први часови ги прими дома од својата мајка, со која тој воспостави особено блиска врска – Артур Во беше подистанцирана фигура, чијашто врска со постариот син Алек беше таква што Ивлин често се чуствуваше отфрлен. Во Септември 1910 година Ивлин тргна во подготовното училиште во Хит Маунт. До тогаш тој беше живо дете со многу интереси кое веќе го имаше напишано својот прв расказ, „Клетвата на коњската раса“. Во помина шест години во [[Хит Моунт]]; според неговото тврдење тој беше „доста паметно момче“, кој беше ретко незадоволен или преплашен од часовите.
Надвор од училиштето, Во и другите деца од соседството изведуваа драматуршки дела обично пишувани од него. Во основата на верувањето, кое тогаш се негуваше во печатот, дека Германците ќе ја нападнат Англија, тој ги организира своите пријатели во банда наречена „Револверната војска“, која изгради тврдина, отиде на маневри и парадираше во импровизирани униформи. Откако во 1914 година заврши [[Првата Светскасветска Војнавојна]], Во и други момчиња од Машката Извиднича Група на Хит Моунт понекогаш работе како курири во Воената Пошта. Семејните одмори обично беа поминувани со тетките на Во во Мидсомер Нортон, во куќа која беше осветлена со ламби на масло на кои што Во се задоволство се сеќаваше многу години подоцна. Во Мидсомер Нортон тој многу се заинтересира во високо Англиските црквени ритуали – првите возбудувања на спиритуалната димензија која подоцна може да доминира во неговиот живот – и служеше како олтарно момче во локалната [[Англиска црква]]. За време на неговата последна година во Хит Моунт воведе и уреди училишен весник, наречен „[[Циникот]]“.
 
====Лансинг====