Разлика помеѓу преработките на „Атомска единица за маса“

с
нема опис на уредувањето
с
'''ЕдиницатаАтомска заединица атомсказа маса''' ('''унифицирана единица за атомска маса''' или '''јаглеродна единица''') се означува со u. Таа е еднаква на:
{{Без извори|датум=ноември 2009}}
'''Единицата за атомска маса''' ('''унифицирана единица за атомска маса''' или '''јаглеродна единица''') се означува со u. Таа е еднаква на:
::<math>{u}={m(^{12}C) \over 12}</math>
Нејзината вредност изнесува 1,66x10<sup>-27</sup>[[Килограм|kg]].