Разлика помеѓу преработките на „Економска географија“

с
нема опис на уредувањето
с
с
'''ЕкономскатаЕкономска географија''' е релативно млада научна географска Дисциплинадисциплина. Нејзината појава и формирање е сврзано со развитокот на [[капитализам|капитализмот]]. Таа произлегла од потребата што подобро да се запознае природната средина во која живеат луѓето и да се стави во служба на [[општество]]то, поточно од потребата за претворање на природните во економски богатства.
{{Без извори|датум=ноември 2009}}
'''Економската географија''' е релативно млада научна географска Дисциплина. Нејзината појава и формирање е сврзано со развитокот на [[капитализам|капитализмот]]. Таа произлегла од потребата што подобро да се запознае природната средина во која живеат луѓето и да се стави во служба на [[општество]]то, поточно од потребата за претворање на природните во економски богатства.
 
== Појава на економската географија ==