Разлика помеѓу преработките на „Жито“

Додаден 431 бајт ,  пред 4 години
File:Јачмен МК 02.jpg|Нива со созреан јачмен во [[Македонија]]
File:Пченица МК 04.jpg|Класје на пченица во созревање во [[Македонија]]
File:Пченка МК 04.jpg|Нива со пченка близу селото [[Миравци]], [[Гевгелиско]]
File:Пченица МК 02.jpg|Пченица во созревање во [[Македонија]]
File:Кочан пченка на нива.jpg|Зрел кочан (клавче) пченка на нива во с.[[Миравци]], [[Гевгелиско]]
File:Нива со пченица МК 03.jpg|Нива со пченица во [[Македонија]]
File:Пченка МК 05.jpg|Поглед од близу на растението пченка
File:Пченка МК 01.jpg|Кочани (клавчиња) пченка на страк во фаза на зреење
File:Пченка МК 02.jpg|Нива со пченка близу селото [[Добрејци]], [[Струмичко]]
File:Пченица (жито) МК 03.jpg|Нива со зрела пченица пред жетва
File:Пченица МК.jpg|Нива со пченица во [[Македонија]]