Разлика помеѓу преработките на „Пиштол“

Додадени 397 бајти ,  пред 3 години
 
==Пиштолот како тема во уметноста и во популарната култура==
* „Пиштол што чади“ (''Smoking Gun'') - песна на американскиот [[блуз]]-музичар [[Роберт Креј]] (''Robert Crey'') од 1986 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=2gQEDwjhaDE&list=PL8a8cutYP7fo8cY4X3JGmj44C6tUawR8Z YouTube, Robert Cray - Smoking Gun (пристапено на 24.6.2017)]</ref>
* „Среќата е жежок пиштол“ (''Happiness is a Warm Gun'') - песна на „[[Битлси]]“ од 1968 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=lJpaVDmIsKM YouTube, The Beatles - Happiness Is a Warm Gun (Anthology 3 Disc 1) (пристапено на 24.6.2017)]</ref>
* „Пиштол за Педи Гарсија“ (''A Pistol for Paddy Garcia'') - песна на ирската [[Рок-музика|рок]]-група „[[Поугс]]“ (''The Pogues'') од 1985 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=otP9K0YzOts&index=7&list=PL68D998D2C9FC89B8 YouTube, 07 A Pistol for Paddy Garcia by The Pogues (пристапено на 22.8.2017)]</ref>
* „Пиштол што чади“ (''Smoking Gun'') - песна на американскиот [[блуз]]-музичар [[Роберт Креј]] (''Robert Crey'') од 1986 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=2gQEDwjhaDE&list=PL8a8cutYP7fo8cY4X3JGmj44C6tUawR8Z YouTube, Robert Cray - Smoking Gun (пристапено на 24.6.2017)]</ref>
 
== Наводи ==