Разлика помеѓу преработките на „Методија Андонов - Ченто“

нема опис на уредувањето
с
{{Infobox Prime Ministerofficeholder
| name = Методија Андонов
| image = Metodija = 22cento42Andonov.jpg
|image_size = 220px
| imagesize =
|caption =
| order = Претседател на [[Президиум на АСНОМ|Президиумот на АСНОМ]]
|order =
| term_start = 2 август 1944
|office = Претседател на Иницијативниот Комитет на АСНОМ
| term_end = 15 април 1945
|term_start = 1943
| president =
|term_end = 1944
| predecessor = ''Воспоставена функција''
|predecessor =
| successor = ''Укината функција''
|successor =
| birth_date = 17 август 1902
|office2 = Претседател на АСНОМ
| ethnicity =
|term_start2 = 1944
| birth_place = {{роден во|Прилеп|Македонија|Отоманска Империја}} {{flagicon|Ottoman Empire}}</small>
|term_end2 = 1945
| death_date = {{починал на и возраст|df=yes|1957|07|24|1902|08|17}}
|order3 =
| death_place = {{починал во|Прилеп|НР Македонија}} {{flagicon|SR Macedonia}}</small>
|office3 = Претседател на Президиумот на Народното Собрание
| party =
|term_start3 = 1945
| relations =
|term_end3 = 1953
| spouse =
|birth_date = {{Birth date|1944|12|16|df=y}}
| birth_place = {{роден во|Прилеп|Македонија|Отоманска Империја}} {{flagicon|Ottoman Empire}}</small>
| death_date = {{починал на и возраст|df=yes|1957|07|24|1902|08|17}}
| death_place = {{починал во|Прилеп|НР Македонија}} {{flagicon|SR Macedonia}}</small>
|other_names = Ченто
|movement =
|alma_mater =
|occupation =
|profession =
|religion =
|signature =
}}
'''Методија Андонов - Ченто''' ([[17 август]] [[1902]] – [[24 јули]] [[1957]])<ref>[http://www.mn.mk/aktuelno/398-metodija-andonov-cento Методија Андонов - Ченто]</ref> — [[Македонци|македонски]] национален борец, деец и политичар и прв претседател на [[Президиумот на АСНОМ]]. Често, поради неговата функција на претседател на Президиумот на АСНОМ, Ченто се именува и како прв [[Претседател на Македонија]].