Разлика помеѓу преработките на „Африкански куп на нации“

 
=== Резултати по нација===
 
As 2017 (31 edition)
{| class="wikitable"
!Репрезентација
!Team
!Победник
!Winners
!Второ место
!Runners-up
!Трето место
!Четврто место
!Fourth place
!Вкупно
!Total top four
|-
|style="background:#fff68f;"|{{fb|EGY}}
|}
 
{{anchor|0}}* hostsдомаќин
 
===All-time record===