Разлика помеѓу преработките на „Претседател на Македонија“

Бришење на "KiroGligorov.jpg", беше избришана од Заедничката ризница од страна на [[commons:User:Daphne Lantier|Daphne Lantier...
(Бришење на "KiroGligorov.jpg", беше избришана од Заедничката ризница од страна на [[commons:User:Daphne Lantier|Daphne Lantier...)
|-
! style="background:#DDDDDD; color:black;"| 18
| [[Киро Глигоров]]<br />{{small|(1917–2012)}} || [[File:KiroGligorov.jpg|60px]] || 27 јануари 1991 || 18 септември 1991 || [[Независен политичар|Независен]]
|}
 
|-
! style="background:#DDDDDD; color:black;"| 1
| [[Киро Глигоров]]<br />{{small|(1917–2012)}} || [[File:KiroGligorov.jpg|60px]] || [[Македонски претседателски избори (1994)|1994]] || 18 септември 1991 || 4 октомври 1995 || [[Независен политичар|Независен]]
|- bgcolor=#E6E6AA
! style="background:Yellow; color:black;"| —
|-
! style="background:#DDDDDD; color:black;"| (1)
| [[Киро Глигоров]]<br />{{small|(1917–2012)}} || [[File:KiroGligorov.jpg|60px]] || — || 17 ноември 1995 || 19 ноември 1999 || [[Независен политичар|Независен]]
|- bgcolor=#E6E6AA
! style="background:Turquoise; color:black;"| —