Разлика помеѓу преработките на „Моноспитово“

Додаден 11 бајт ,  пред 3 години
нема опис на уредувањето
Моноспитово се наоѓа во југоисточниот дел на [[Република Македонија]], во средишниот дел на [[Струмичка Котлина]]. Од најблискиот град [[Струмица]] е оддалечен 11 километри, и се наоѓа во непосредна близина на патот Струмица-Ново Село, од неговата десна страна.
 
Надморската височина во селото е 208 метри додека селото зафаќа површина од 9,5 км2км<sup>2</sup>. Од нив, 754 хектари се обработливо земјиште<ref name="ЕСРМ">Панов Митко, Енциклопедија на селата во Република Македонија, Патрија, Скопје, 1998. стр.192.</ref>.
 
Селото е познато по [[Моноспитовско Блато|Моноспитовското Блато]], кое се наоѓа во негова близина.