Разлика помеѓу преработките на „Гордана Јовиќ-Стојковска“

ситна поправка
(ситна поправка)
* Ѕидање на сонцето - роман, 2011.
 
* Речник на јужнословенска митологија, Три, Скопје 2004 и на
Автор е на
* Српско -македонскиот речник, Слово љубве, Скопје, 2014.
 
Сите нејзини романи се објавени на српски и македонски јазик, нејзините дела се преведени на повеќе светски јазици, застапени се во повеќе антологии. За својот книжевен опус Јовиќ –Стојковска има добиено повеќе значајни награди меѓу кои: гиМлада издвојуваСтруга, Златната значка на Културно просветна заедница на Србија и Сесловенското признание – [[Белорусија]].
Речник на јужнословенска митологија ,
 
Три, Скопје 2004 и на
 
Српско -македонскиот речник, Слово љубве, Скопје, 2014.
 
Сите нејзини романи се објавени на српски и македонски јазик, нејзините дела се преведени на повеќе светски јазици, застапени се во повеќе антологии. За својот книжевен опус Јовиќ –Стојковска има добиено повеќе значајни награди меѓу кои ги издвојува Златната значка на Културно просветна заедница на Србија и Сесловенското признание – [[Белорусија]].
 
==Преведувачка дејност==