Разлика помеѓу преработките на „Нумеричка анализа“

→‎Дискретизација и нумеричка интеграција: кај табелата со итеративен метод ако може да ја направите да се гледа целата
(→‎Дискретизација и нумеричка интеграција: кај табелата со итеративен метод ако може да ја направите да се гледа целата)
[[Податотека:'''Директни наспроти итеративни методи'''|мини|Пр: Да се реши равенката:
3x<sup>3</sup> + 4 = 28
за непознатанепознaта вредност x.
{| class="wikitable"
|-
14

уредувања