Разлика помеѓу преработките на „Планина“

Додадени 393 бајти ,  пред 3 години
* „Планина“ - песна на арапскиот поет [[Ибн Хефаџа]].<ref>''Arapska poezija''. Beograd: Rad, 1977, стр. 73-74.</ref>
* „Да одиме во планините“ (''Hajdemo u planine'') - песна на југословенската група „[[Бијело дугме]]“ (''Bijelo Dugme'').<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=CAFE6UZ8DHk YouTube, bijelo dugme-hajdemo u planine (пристапено на 15.1.2017)]</ref>
* „Планини“ (''Mountains'') - песна на американскиот пејач „[[Принс]]“ (''Prince'') од [[1986]] година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=1qZi_B7-IHw YouTube, Prince - Mountains (Lyrics) (пристапено на 15.1.2017)]</ref>
* „Планини од нешта“ (''Mountains O' Things'') - песна на американската пејачка [[Трејси Чепмен]] (''Tracy Chapman'') од 1988 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=6AbZZQWZT6w&list=PLI-aE2vM93rcInPgmDtjk-1Uxrl-K-jfZ&index=6 YouTube, Mountains O' Things - Tracy Chapman 1988(live) (пристапено на 12.5.2017)]</ref>
* „Можам да поместам планина“ (''Move any mountain'') - песна на британската група „[[Шејмен]]“ (''The Sahamen'').<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=SpjnzxtZ6Qg YouTube, The Shamen - Move any mountain (пристапено на 2.3.2017)]</ref>