Разлика помеѓу преработките на „Крсте Петков Мисирков“

<center>
<gallery>
Податотека:Lazar Misirkov.jpg|Лазар Мисирков, брат на Крсте Мисирков.
Податотека:Sergej Misirkov.jpg|Сергеј Мисирков, син на Крсте Мисирков.
Податотека:Organizirano masovno unistuvanje na Za makedonckite raboti.jpg|Оглас за масовно уништување на книгата „За македонцките работи“
Податотека:Napad vrz deloto na Misirkov.jpg|Напад на делото на Мисирков од страна на М. Грашев
Податотека:Proglas za zemanje na bibliotekata na Misirkov.jpg|Проглас за земање на библиотеката на Мисирков.
Податотека:Misirkov so svoite ucenici vo Bitola.jpg|Мисирков со своите ученици во Битола.
File:Ракопис за родниот крај - Крсте Мисирков.jpg|Ракопис на Мисирков на народен говор за родниот крај (1900 г.)
File:Ракопис на народна песна од родниот крај - Крсте Мисирков.jpg|Ракопис на Мисирков со песни од родниот крај (1900 г.)
Податотека:Molba do Petrogradskiot Univerzitet.jpg|Молба на Мисирков до Петроградскиот универзитет.
Слика:Misirkov Notes on South Slavic Philology and History.jpg|Предговор кон статијата „Белешки кон јужнославјанска филологија и историја“.
</gallery>
</center>