Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Филип Петровски“

→‎Внес на нова содржина: би сакал и повеќе за Демократска десница
(→‎Внес на нова содржина: би сакал и повеќе за Демократска десница)
:Не сум сигурен што се спори: релевантноста на информацијата или кредибилноста на изворот? Информацијата е и тоа како релевантна, и неслучајно политичари и функциониери треба да приложат анкетни листови, кои се информации од јавен карактер. Освен тоа избришаната информација директно се однесува на неговата политичка кариера. За второто, Фокус е магазин со прилично долга традиција, и покрај тоа што е напати контраверзен, претставува релевантен извор. За секој случај, може да се пише „Според Фокус итн. итн.“. --[[User:FlavrSavr|FlavrSavr]] <small>([[User talk:FlavrSavr|разговор]])</small> 22:56, 3 мај 2017 (CEST)
::Очигледно уредничката не разликува печатен од електронски медиум и треба да ѝ е јасно дека имотната состојба на јавни личности меѓу кои и политичари може да се објави. На англиската Википедија постои статија за [[:en:List of Presidents of the United States by net worth|Богатството на американските претседатели]], што е навистина интересна статија. Сметам дека нејзиниот обид за затскривање имот и дипломатски скандали на лицето Ф.Петровски е тенденциозен и котрапродуктивен.--[[User:Retrohead|Retrohead]] <small>([[User talk:Retrohead|разговор]])</small> 10:31, 4 мај 2017 (CEST)
:::Политичката кариера на Филип Петровски е исто така слабо некако покриена, особено периодот во [[Демократска десница]]. Има едно интервју каде што вели дека го следат тајните служби на Никола Груевски. :) Инаку, додека зборуваме кружата гласини дека ДАРМ уништува документи. --[[User:FlavrSavr|FlavrSavr]] <small>([[User talk:FlavrSavr|разговор]])</small> 16:27, 4 мај 2017 (CEST)