Разлика помеѓу преработките на „Разговор со корисник:Retrohead“

не твоето да си го задржиш за себе... википедија нема место за политика... Кога се создава статија таа во најмала рака треба да одразува повеќе гледишта, односно користење на извори кои меѓусебе си противречат... На тој начине нема да има само едно гледиште... Ако се презентира само едно гледиште ст6анува збор за класична пропагнада. Било која статија може во помала или поголема мера да тежнее кон едно гледиште, меѓутоа тввојата статија за [[Упад во Собранието на Македонија (2017)]] е едно страна. На пример во мојата статија [[Тиранска платформа (2017)]] пишува дека таа е '''Платформата е контраверзна, има ставови дека е дело албанскиот премиер Еди Рама [5], оттука се толкува како вмешување на албнската влада во внатрешните работи на Република Македонија, од друга страна се истакнува дека таа е е мит креиран од македонските политичари'''... и двете гледишта ги има... --[[User:Dalco26|Еден Македонец]] <small>([[User talk:Dalco26|разговор]])</small> 19:13, 2 мај 2017 (CEST)
:Тоа дека е „контраверзна“ не е неутрално, остави на читателот да се заклучи дека е „контроверзна“. Инаку имаш многу печатни грешки во таа статија. Ќе ја поправам кога ќе имам време.--[[User:Retrohead|Retrohead]] <small>([[User talk:Retrohead|разговор]])</small> 19:15, 2 мај 2017 (CEST)
 
Пак се вадиш... --[[User:Dalco26|Еден Македонец]] <small>([[User talk:Dalco26|разговор]])</small> 19:18, 2 мај 2017 (CEST)