Разлика помеѓу преработките на „Вест (дневен весник)“

последен број
(последен број)
language = [[Македонски]] |
political = [[неутрален]] |
circulation = 35.000 <small>(јануари 2007)</small> <br> 32.000 <small>(август 2015)|
headquarters = 11 октомври бр.32 Скопје |
editor = [[Горан МихајловскиПетрески]] |
website = [http://www.vest.com.mk Online едиција] |
}}
'''Вест''' е најтиражниотпоранешен дневен весник на македонски јазик кој излегува под капасопственост на медиумската групација [[Медија Принт Македонија]].<ref>{{цитирана мрежна страница|url=http://denesen.mk/web/2012/12/26/medija-print-makedonija-so-novia-sopstvenicka-struktura/|title=Медиа принт Македонија со новa сопственичка структура |date=26 декември 2012 |publisher=Денешен.мк|language=Македонски|accessdate=12 јули 2013}}</ref> Весникот се печатипечател во помалА4 формат и излегуваизлегувал секој работен ден плус сабота.<ref>{{цитирана мрежна страница|url=http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=2640&stID=45804|title=
"Вест" со нов формат |date=18 март 2006|publisher=Дневник|language=Македонски|accessdate=12 јули 2013}}</ref> Последниот број на весникот излегол на 29 април 2017.
 
== Наводи ==
{{наводи}}