Разлика помеѓу преработките на „Претседател на Собранието на Македонија“

нема опис на уредувањето
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
Претседателот на Собранието го претставува Собранието, ги свикува [[седница|седниците]] на Собранието и раководи со нив, се грижи за примена на Деловникот на Собранието, ги потпишува [[указ]]ите за прогласување на [[закон]]ите и врши други работи утврдени со [[Устав на Република Македонија|Уставот на Република Македонија]] и со Деловникот на Собранието.
 
Моментален претседател на Собранието на Република Македонија е [[ТалатАлександар ЏафериМакедонски]] }од [[ДУИ]Пелагонија].)
 
== Потпретседатели ==
Анонимен корисник