Разлика помеѓу преработките на „Македонија на Македонците“

 
== Појава ==
[[File:Taga za Jug.jpg|thumb|250px|Картичка со оригиналниот текст на поемата "Т’га за југ", од [[Константин Миладинов]] на која е напишана и паролата „Македонија за Македонците“.]]
 
Ова мото првпат се сретнува во протоколното решение на [[Привремена влада на Македонија - Единство|Привремената влада на Македонија - Единство]] од [[21 мај]] [[1880]] година в кое меѓу другото се истакнува:
10

уредувања