Википедија:За Википедија: Разлика помеѓу преработките

(Ја заменувам страницата со '=== == МАКЕДОНИЈА == *Македонија некогаш и денес *Македонија во минатото била го...')
 
*Македонија во минатото била голема држава но со букурешкиот мировен договор таа била поделена меѓу своите соседи.
# Била поделена помеѓу Грција , Албанија, Србија, Бугарија.
#пренасочување [[
* Сите земале свој дел. Така да сеа Мкедонија е помала држава бидејќи земале големи проценти од нејзината површина.
#пренасочување [[Име на целната страница]]
Македонија препрпела мн. работи... Друг пат повеќе податоци.
#пренасочување [[Име на целната страница]]
 
]]
*Со почит.
Анонимен корисник