Разлика помеѓу преработките на „Зима“

Додадени 324 бајти ,  пред 3 години
* „Зимска прикаска“ - песна на македонскиот писател [[Славко Јаневски]].<ref>Славко Јаневски, ''Коренот на стеблото ја надминува мерата на нивните разуми''. Скопје: Темплум, 2014, стр. 138-148.</ref>
* „Зимата на заминување“ (''Zima na odlasku'') - песна на хрватскиот писател [[Мирослав Крлежа]].<ref>Miroslav Krleža, ''Lirika''. Sarajevo: Svjetlost, 1966, стр. 87.</ref>
* „[[Ако една зимска ноќ некој патник]]“ - [[роман]] на италијанскиот писател [[Итало Калвино]] од 1979 година.<ref>Итало Калвино, ''Ако една зимска ноќ некој патник''. Скопје: Магор, 2012.</ref>
 
===Зимата како тема во популарната музика===