Комисија за односи со верските заедници и религиозни групи: Разлика помеѓу преработките

с
[проверена преработка][проверена преработка]
сНема опис на уредувањето
 
Така, од [[1951]]-[[1962]] год. постои како '''Коми­си­ја за верски прашања''', од [[1963]]-[[1976]] год. како '''Републичка комисија за верски прашања''', од [[1977]]-[[2000]] год. како '''Републичка комисија за односи со верските заедници''', а од [[2000]] година до денес, како '''Комисија за односи со верските заедници и религиозни групи'''. За целиот овој период до 2000-та година, со органот раководи функцио­нер на ниво на потпретседател на Влада, односно министер, а со законските ре­ше­нија од 2000 година па наваму, претседател / директор, именуван од [[Владата на Република Македонија]].
 
== Наводи ==
{{наводи}}
 
== Надворешни врски ==