Разлика помеѓу преработките на „Химна на Русија“

Додаден 4.131 бајт ,  пред 3 години
нема опис на уредувањето
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
|sound_title = Инструментална верзија.
}}
'"Ако Македония стане част от българската държава, тя веднага и директно ще бъде част от НАТО и ЕС, както стана с Източна Германия през 1990 г. при обединението на двете немски държави. И по този начин днешните граждани на Македония ще могат да работят и пътуват без проблеми по цяла Европа. Не се ли обединят македонците с нас, ще стане по-зле за тях", коментират организаторите, които стоят зад неясен инициативен комитет, пише в. „България днес”. "Обедини ли се Македония с България, албанците няма да са заплаха вече за тях. Ако не преместят столицата си от Скопие в София, скоро столицата им може да бъде Тирана. Станат ли част от албанска държава, македонците ще бъдат ежедневно преследвани, албанизирани и ислямизирани, както става със сърбите в Косово. Обединят ли се македонците (българите отвъд Вардар) с България, те ще са част от една европейска, демократична, просветена, славянска и най-вече християнска православна държава", аргументират се още протестиращите срещу световната несправедливост. Сред бонусите, които се изтъкват за бъдещите ни сънародници, е и фактът, че ще имат излаз на Черно море. Недоволстващите призовават да започнат масови протести и в други градове на страната. "Така политиците ще бъдат принудени поне да се опитат да ни обединят. Ако не успеят, отново ще протестираме. Накрая ще постигнем успех и всички македонци и българи отново ще са в една държава както преди", добавиха протестиращите, уточнявайки, че денят на обединението ще бъде провъзгласен за нов национален празник. "Ние може да си правим всякакви комитети в Русе, Ахтопол, Созопол, но трябва да се видят и македонските войски, за да стане това. Иначе аз отдавна искам, и то без никакъв комитет, Македония да бъде присъединена към българската национална идея. Казвам само идея, защото аз не искам Македония да се присъединява към България. Нека да си остане като независима държава, но стратегическата ни цел да е да имаме две български държави на Балканите така, както албанците имат две - Косово и Албания, както гърците имат две - Кипър и Гърция, и немската има две - Австрия и Германия, и така нататък", коментира идеята на русенци директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.
'''Химна на Руската Федерација''' ([[руски]]: Государственный гимн Российской Федерации) е националната химна на [[Русија]].
 
''Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/goreshtite-novini/nova-drzhava-blgariya-i-makedoniya-se-obedinyavat_news423987.html'Химна на Руската Федерација''' ([[руски]]: Государственный гимн Российской Федерации) е националната химна на [[Русија]].
 
Верзија е на националната химна на [[СССР|Советскиот сојуз]] од [[1944]], компонирана од [[Александар Василевич Александров]]. Текстот е променет за [[Русија|Руската Федерација]] од [[Сергеј Михалков]], кој го напишал текстот и за верзии на советската химна во [[1943]] и [[1977]]. Промената никаде не ги споменува идеите на [[Владимир Ленин]] и „нераскинливиот сојуз“ на [[СССР|Советската држава]], а наместо тоа се задржува на земјата којашто е огромна и богата во ресурси.
53

уредувања