Разлика помеѓу преработките на „Друштво на писателите на Македонија“

(ситна поправка)
*„[[Книжевен жезол]]“ — за поетски опус со високи естетски вредности;
*„[[Книжевен мост]]“ — за дело објавено на некој од јазиците на националностите во Македонија;
*„[[Даница Ручигај (награда)|Даница Ручигај]]“ — за најдобра поетска книга од писателка, членка на ДПМ;
 
== Наводи ==