Разлика помеѓу преработките на „Франсоа Тристан Лермит“

нема опис на уредувањето
 
Тој пишувал песни, главно љубовни балади, драми и романи. Како познавач на италијанскиот јазик и италијанска љубовна поезија, бил под влијание на Марини. Неговото прво и најдобро драмско дело е трагедијата „''Маријана''“ од 1636 година. Освен тоа, тој ги објавил и трагедиите „''Пентеј''“ (1637), „''Сенекиева смрт''“ (1644), „''Готован''“ (1654) и други.
 
== Дела ==
 
== Наводи ==