Разлика помеѓу преработките на „Нумеричка анализа“

Средено цело имам уште малку да додадам
(Средени формули)
(Средено цело имам уште малку да додадам)
 
==== '''Оптимизациски алгоритми''' ====
* Симплекс алгоритам од Џорџ Данциг, наменет за линеарно програмирање
* Проширување на симплекс алгоритмот, за квадратно програмирање и за линеарно-дробно-рационално програмирање
* Варијанти на симплекс алгоритам кои се особено погодни за оптимизација на мрежа
* Комбинаторни алгоритми
29

уредувања