Википедија:Одземање на администраторски статус/iNkubusse: Разлика помеѓу преработките

=====За=====
#{{за}}--[[User:Retrohead|Retrohead]] <small>([[User talk:Retrohead|разговор]])</small> 16:55, 31 јануари 2017 (CET)
#{{За}} --Со сета должна почит кон гореспоменатиот член, кој јас не сум го запознал, бидејќи започнав со уредување после 2010 година, кога повеќето од овие предложени администратори, меѓу кои и iNkubusse веќе беа повлечени, но моето мислење отсекогаш било дека неактивните администратори едноставно не треба да бидат повеќе администратори. Под статус на администратор не треба да се поистоветува на статусен симбол, на нешто врвно, туку на поголема одговорност, која си бара време. Имено, Википедија на македонски јазик и со 17 администратори има илјадници непроверени статии, а дури и самите скорешни промени одвај кој и да ги забележува, освен неколкумина администратори кои навистина си ја вршат својата функција. Никој не е спречен во вршење на уредувањето, па така навистина не гледам проблем во одземање на статусите. Воедно, доколку било кој од овие администратори, најде време и почне повторно активно да уредува, со поднесување на барање мислам дека ќе биде само процедурално за да му се вратат овие права. Поздрав --[[User:Ehrlich91|Ehrlich91]] <small>([[User talk:Ehrlich91|разговор]])</small> 19:26, 1 февруари 2017 (CET)
 
=====Против=====