Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Селска чешма“

:Во право си Игор и се согласувам со она што го пишуваш. Пред неколку години воведовме [[Википедија:Барања за отстранување на администраторски права|процес за одземање на администраторските права]], а неактивноста секако е полноважен критериум за одземање на статусот. Сепак, на неколку викисредби досега имаме дојдено до заклучокот дека е добро најпрво да се обидеме да стапиме во контакт со неактивните администратори, па дури потоа да се премине на поднесување барања за одземање на администраторските права на овие корисници.--[[User:Kiril Simeonovski|Kiril Simeonovski]] <small>([[User talk:Kiril Simeonovski|разговор]])</small> 19:02, 24 јануари 2017 (CET)
::Ок, ќе им оставам порака на вики профилите, па ако не реагираат ќе иницирам постапка.--[[User:Retrohead|Retrohead]] <small>([[User talk:Retrohead|разговор]])</small> 23:47, 24 јануари 2017 (CET)
:::Дефинитивно треба да ги контактирате администраторите во прашање. Требало уште во 12:22, 24 јануари 2017 да ме исконтактирате.
:::Инаку, не ја гледам причината да се отстрануваат администратори, освен ако нема некој лимит или нешто слично што го спречува функционирањето на проектот. Тоа е моето општо мислење.
:::Конкретно за мојот случај, моментално не ми се потребни администраторските алатки и не сум многу активен тука (уредувам барем еднаш месечно, ама обично анонимно). Така што, ако мислите дека има потреба (вие треба да го знаете тоа, јас не сум многу во тек), веројатно ќе биде ок да не сум веќе администратор. Ако некогаш добијам мотивација да се вратам на Википедија на македонски јазик, најверојатно ќе ми треба администраторски статус, зашто обично се бавам со такви работи, ама тоа тогаш, накнадно.
:::Да сумирам: јас не гледам причина, односно не знам како нешто би сменило тоа, ама ако вие мислите дека треба, ве поддржувам. —<font color="black">[[User:INkubusse|iNkubusse]]</font><sup>[[User talk:INkubusse|<i> A?</i>]]</sup> 02:15, 25 јануари 2017 (CET) P.S. Хаха, guitardemon666 и Виктор Јованоски ми беа другарчиња, ама претпоставувам и тие остареле. Само [[User:Kiril Simeonovski|Кирил]] не се предава! :D