Разлика помеѓу преработките на „Начело на неопределеност“

с
нема опис на уредувањето
с
с
Специфично, невозможно е за функцијата Ф во Л 2 и неговата Фуриер Трансформација двете да бидат [[подржани]] во сетовите за конечните [[Лебезгу|мерења на Лебезгу]]. Се очекува дека факторот Ц може да биде заменет со Ц2 кој може да биде познат доколку  С или сигма е ковексно .
 
ХАРДИЕВО НАЧЕЛО НА НЕОПРЕДЕЛЕНОСТА
ХАРДИЕВ НЕИЗВЕСЕН ПРИНЦИП
 
Математичарот [[Харолд годфреј|Г . Х . Харди]] го формулирал следниов неизвесно начело – не е возможно за Ф и Ф1 да бидат силно опаѓачки . Особено, доколку Ф во л2 е такво каде П е полином од степенот Н-Д/2  а А е реална ДхД позитвивна дефинирачка матрица .
 
{{Нормативна контрола}}
 
{{DEFAULTSORT:Принцип на неопределеност}}
[[Категорија:Квантна механика]]
[[Категорија:Принципи]]