Разлика помеѓу преработките на „Сојуз на комунистите на Македонија“

галерија вообичаено е најдолу
(галерија вообичаено е најдолу)
* Деветти конгрес [[1986]]
* Десетти конгрес [[1989]]
 
==Галерија==
<gallery>
Prv kongres na KPM, 1948.jpg|Дел од делегатите на I конгрес на КПМ, одржан на 20 декември 1948 година, Скопје.
Vtor kongres na KPM, 1954.jpg|Дел од делегатите на II конгрес на КПМ, одржан на 29 мај 1954 година, Скопје.
Tret kongres na KPM, 1959.jpg|Дел од делегатите на III конгрес на КПМ, одржан на 22 јуни 1959 година, Скопје.
CeKa na KPM.jpg|Земјотресот во Скопје од 1963 година: Зградата на ЦК на КПМ
</gallery>
 
== Секретари на СКМ (КПМ) ==
| 1989 – април 1991
|}
 
==Галерија==
<gallery>
Prv kongres na KPM, 1948.jpg|Дел од делегатите на I конгрес на КПМ, одржан на 20 декември 1948 година, Скопје.
Vtor kongres na KPM, 1954.jpg|Дел од делегатите на II конгрес на КПМ, одржан на 29 мај 1954 година, Скопје.
Tret kongres na KPM, 1959.jpg|Дел од делегатите на III конгрес на КПМ, одржан на 22 јуни 1959 година, Скопје.
CeKa na KPM.jpg|Земјотресот во Скопје од 1963 година: Зградата на ЦК на КПМ
</gallery>
 
== Извори ==