Разлика помеѓу преработките на „Островот на богатството“

(embed {{Нормативна контрола}} with wikidata information)
 
== Ликови ==
* [[Џим Хоукинс]] - главниот ликпедер во романот, прераскажувачот на приказната. Тој е младо момче кое ја иницира потрагата по богатството и воедно е главен протагонист во романот.
* [[Капетан Флинт]] - пират со лошо реноме, познат по неговите злосторства и ѕверства.
* [[Капетан Смолет]] - капетан на бродот „Хиспањола“, соработник на Ливси, Трелони и Џим.
Анонимен корисник