Разлика помеѓу преработките на „Политичка економија“

нема опис на уредувањето
(Нова страница: Терминот Полтичка Економија, до крајот на 19ти и почетокот на 20ти век се однесува на [[економиј...)
 
Терминот Полтичка'''полтичка Економијаекономија''', до крајот на 19ти и почетокот на 20ти век се однесува на [[економија]](economics) во денешната смисла за зборот. Денес политичка економија има значење со кое се искажува политичкото влијание врз економијата. Но, во францускиот јазик поимот политчка економија се задржал и до денес, и денес го има значењето на [[економија]].