Разлика помеѓу преработките на „Тахитски јазици“

с
нема опис на уредувањето
с
с
|child5=[[Раротонгански јазик|Раротонгански]]
|child6=[[Тахитиски јазик|Тахитиски]]
|child7=[[ТуамотуанскиТуамотски јазик|ТуамотуанскиТуамотски]]
|child8=[[Мориорски јазик|Мориорски]] (веројатно †)
}}
:[[Раротонгански јазик|Раротонгански]], кој се зборува на јужните Кукови Острови
:[[Ракаханганско-манихикиски јазик|Ракаханганско-манихикиски]], зборуван на [[Ракаханга]] и [[Манихики]] во рамките на северните Кукови Острови
:[[ТуамотуанскиТуамотски јазик|ТуамотуанскиТуамотски]], кој се зборува ширум архипелагот [[Туамоту]] во Француска Полинезија, со исклучок на [[Пукапука-Пукапука]] и [[Острови на Разочарувањето|Островите на Разочарувањето]].
 
==Поврзано==