Разлика помеѓу преработките на „Градска компјутерска мрежа“

с
нема опис на уредувањето
(embed {{Нормативна контрола}} with wikidata information)
с
{{викифицирање}}
{{внимание}}
'''Градската компјутерска мрежа''' - ГКМ, (англиски: MetropolitenMetropolitаn Arrea Network - MAN) е голема компјутерска мрежа која опфаќа цел град или некој голем комплекс. ГКМ обично поврзува голем број на локални компјутерски мрежи, користејќи високо-капацитетна технологија, како фибер-оптички врски, и обезбедува врски и услуги кои ги користи широката мрежа (WAN) и интернет.
 
Според [[IEEE]] 802-2001 MAN е <ref>
1

уредување