Разлика помеѓу преработките на „Козјак“

Додаден 1.601 бајт ,  пред 5 години
нема опис на уредувањето
(Raso mk ја премести страницата Козјак на Козјак (Штипско))
 
'''Козјак''' може да се однесува на:
#пренасочување [[Козјак (Штипско)]]
 
== Населени места ==
* [[Козјак|Козјак]], село во [[Општина Карбинци]] - Македонија;
* [[Козјак (Ресенско)|Козјак]] - село во [[Општина Ресен]], Македонија;
* [[Обзор|Козјак]] - средновековно име на градот Обзор, Бугарија;
* [[Козјак (Област Силистра)|Козјак]] - село в Североисточна Бугарија;
 
== Географски поими==
* [[Козјак (врв)|Козјак]] - врв на планината Бабуна, Македонија;
* [[Козјак (планина)|Козјак]] - планина во Македонија и Србија;
* [[Козјак (Хрватска)|Козјак]] - планина во Далмација, Хрватска;
* [[Козјак (езеро)|Козјак]] - вештачко езеро во Македонија;
* [[Козјак (хрватско езеро)|Козјак]] - езеро во Хрватска;
* [[Козјачија|Козјак]] или Козјачија - област во Македонија и Србија;
 
==Друго==
*[[Тврдина Козјак|Козјак]] - тврдина во Србија
*[[ХЕЦ Козјак]] - македонска хидроцентрала
*[[Козјак (брана)]] - земјена брана на езерото Козјак
*[[НОПО Козјак]] - Козјачки народноослободителен партизански одред
 
{{појаснување}}