Разлика помеѓу преработките на „Касандра (митологија)“

с
Бот Додава: be, ia, ko, sr Менува: ja
с
с (Бот Додава: be, ia, ko, sr Менува: ja)
[[Категорија:Грчка митологија]]
 
{| width="100%" bgcolor="#fbf5df" style="border: 1px solid #CE7E06;"
| rowspan="7" bgcolor="#fbf5df" | [[Слика:Bust of Zeus.jpg|ц|150п|Биста на Зевс]]
| bgcolor="#Fabe68" | <div align="center"><big>'''[[Грчка митологија]]'''</big></div>
|-
| bgcolor="#FCD8A0" | <div align="center">'''[[:Категорија:Грчки богови|Богови]]'''</div>
|-
| bgcolor="#fbf5df" | <div align="center"><small>[[Хад]] | [[Афродита]] | [[Аполон]] | [[Арес]] | [[Артемида]] | [[Асклепие]] | [[Атина (митологија)|Атина]] <br /> [[Крон]] | [[Деметра]] | [[Дионис]] | [[Хефест]] | [[Елио (митологија)|Елио]] | [[Еоло]] | [[Хера]] | [[Хермес]] | [[Хестија]] | [[Геа]] | [[Посејдон]] | [[Уран (митологија)|Уран]] | [[Зевс]]</small></div>
|-
| bgcolor="#FCD8A0" | <div align="center">'''[[Музи]] и [[грчки херои]]'''</div>
|-
| bgcolor="#fbf5df" | <div align="center"><small>[[Ахил]] | [[Агамемнон]] | [[Аталанта (митологија)|Аталанта]] | [[Белерфонт]] | [[Касандра (митологија)|Касандра]] | [[Дедал и Икар]] | [[Прометеј]] | [[Диомед]] | [[Епиметеј]]<br /> [[Херакле]] | [[Етор]] | [[Јасон]] | [[Икар]] | [[Ио (митологија)|Ио]] | [[Медуза (митологија)|Медуза]] | [[Менелај]] | [[Минос (митологија)|Минос]] | [[Пан]] | [[Пенелопа]] | [[Сизиф]] | [[Тало (митологија)|Тало]] | [[Тезеј]] | [[Одисеј]]</small></div>
|-
| bgcolor="#FCD8A0" | <div align="center">'''[[:Категорија:Грчка митологија|Категории]]'''</div>
|-
| bgcolor="#fbf5df" | <div align="center">[[:Категорија:Грчки богови|Богови]] | [[:Категорија:Грчки херои|Херои]] | [[:Категорија:Музи|Музи]]</div>
|}
 
[[be:Касандра]]
[[bg:Касандра]]
[[bs:Kasandra]]
[[hr:Kasandra]]
[[hu:Kasszandra]]
[[ia:Cassandra]]
[[is:Kassandra]]
[[it:Cassandra (mitologia)]]
[[ja:カッサンドラ]]
[[ko:카산드라]]
[[lt:Kasandra]]
[[nl:Cassandra]]
[[simple:Kassandra]]
[[sk:Kassandra]]
[[sr:Касандра (митологија)]]
[[sv:Kassandra]]
[[tr:Kassandra]]
[[zh:卡珊德拉]]
 
 
 
 
{| width="100%" bgcolor="#fbf5df" style="border: 1px solid #CE7E06;"
| rowspan="7" bgcolor="#fbf5df" | [[Слика:Bust of Zeus.jpg|ц|150п|Биста на Зевс]]
| bgcolor="#Fabe68" | <div align="center"><big>'''[[Грчка митологија]]'''</big></div>
|-
| bgcolor="#FCD8A0" | <div align="center">'''[[:Категорија:Грчки богови|Богови]]'''</div>
|-
| bgcolor="#fbf5df" | <div align="center"><small>[[Хад]] | [[Афродита]] | [[Аполон]] | [[Арес]] | [[Артемида]] | [[Асклепие]] | [[Атина (митологија)|Атина]] <br /> [[Крон]] | [[Деметра]] | [[Дионис]] | [[Хефест]] | [[Елио (митологија)|Елио]] | [[Еоло]] | [[Хера]] | [[Хермес]] | [[Хестија]] | [[Геа]] | [[Посејдон]] | [[Уран (митологија)|Уран]] | [[Зевс]]</small></div>
|-
| bgcolor="#FCD8A0" | <div align="center">'''[[Музи]] и [[грчки херои]]'''</div>
|-
| bgcolor="#fbf5df" | <div align="center"><small>[[Ахил]] | [[Агамемнон]] | [[Аталанта (митологија)|Аталанта]] | [[Белерфонт]] | [[Касандра (митологија)|Касандра]] | [[Дедал и Икар]] | [[Прометеј]] | [[Диомед]] | [[Епиметеј]]<br /> [[Херакле]] | [[Етор]] | [[Јасон]] | [[Икар]] | [[Ио (митологија)|Ио]] | [[Медуза (митологија)|Медуза]] | [[Менелај]] | [[Минос (митологија)|Минос]] | [[Пан]] | [[Пенелопа]] | [[Сизиф]] | [[Тало (митологија)|Тало]] | [[Тезеј]] | [[Одисеј]]</small></div>
|-
| bgcolor="#FCD8A0" | <div align="center">'''[[:Категорија:Грчка митологија|Категории]]'''</div>
|-
| bgcolor="#fbf5df" | <div align="center">[[:Категорија:Грчки богови|Богови]] | [[:Категорија:Грчки херои|Херои]] | [[:Категорија:Музи|Музи]]</div>
|}
46.384

уредувања