Разлика помеѓу преработките на „Источни Словени“

Одбиени последните 4 промени (од Sashko1999) и ја поврати преработката 3536889 на Ehrlich91
с
(Одбиени последните 4 промени (од Sashko1999) и ја поврати преработката 3536889 на Ehrlich91)
{{Инфокутија народ
|group = Источни Словени</br><small>Усходнія славяне ([[Белорускибелоруски јазик|беблр.]]) <br> Восточные славяне ([[Рускируски јазик|ру.]]) <br>Східні слов'яни ([[Украинскиукраински јазик|ук.]])</small>
|image = [[File:Slavic europe.svg|200px|link=]]
|caption = Источните Словени (зелено) на картата на Европа.
Мнозинство: [[Белорусија]], [[Русија]], [[Украина]].
Малцинство: [[Естонија]], [[Литванија]], [[Латвија]], [[Молдавија]], поранешни советски републики.
|langs=[[Источнословенскиисточнословенски јазици]]:<br><small>[[Белорускибелоруски јазик|Белорускибелоруски]], [[Русинскируски јазик|Русинскируски]], [[Рускирусински јазик|Рускирусински]], [[Украинскиукраински јазик|Украинскиукраински]]</small>
|rels= [[Православиеатеизам]], [[Атеизамправославие]], [[Католицизамкатолицизам]]
|related = [[Словени]]
}}