Разлика помеѓу преработките на „Западни Словени“

Одбиени последните 3 промени (од Sashko1999) и ја поврати преработката 3536733 на Sashko1999
(Одбиени последните 3 промени (од Sashko1999) и ја поврати преработката 3536733 на Sashko1999)
Мнозинство: [[Чешка]], [[Полска]], [[Словачка]].
Малцинство: [[Германија]], [[Унгарија]].
|langs=[[Западнословенскизападнословенски јазици]]:<br><small>[[Горнолужички јазик|Горнолужичкичешки]], [[Долнолужичкикашупски јазик|Долнолужичкикашупски]], [[Кашупски јазик|Кашупскиполски]], [[Полски]],шлезиски [[Словачкијазик|шлезиски]], [[Чешкисловачки]], [[Шлезискилужичкосрпски јазикјазици|Шлезискилужичкосрпски]]</small>
|rels= [[Католицизаматеизам]], [[Атеизамкатолицизам]]
|related = [[Словени]]
}}