Разлика помеѓу преработките на „Зима“

Додадени 4 бајти ,  пред 3 години
* „Зима (Zima)“ - расказ на српскиот писател [[Бранко Ќопиќ]].<ref>Branko Ćopić, ''Parohija tužnoga đavola''. Beograd: Rad, 1964.</ref>
* „Зимска прикаска“ - песна на македонскиот писател [[Славко Јаневски]].<ref>Славко Јаневски, ''Коренот на стеблото ја надминува мерата на нивните разуми''. Скопје: Темплум, 2014, стр. 138-148.</ref>
* „Зимата на заминување“ (''Zima na odlasku'') - песна на хрватскиот писател [[Мирослав Крлежа]].<ref>Miroslav Krleža, ''Lirika''. Sarajevo: Svjetlost, 1966, стр. 87.</ref>
 
== Наводи ==