Разлика помеѓу преработките на „Епистемологија“

Поправка на правописна грешка.
(Поправка на правописна грешка.)
{{внимание}}
'''Епистемологијата''' ([[грч.]] ἐπιστήμη (epistēmē), што значи „''знаење'', ''наука''“, и λόγος (logos), што значи „''знаење''“) е гранка на [[философијаФилозофија|филозофијата]]та која се занимава со природата и опсегот (ограничувањата) на [[знаење]]то. Ги опфаќа прашањата:
 
# Што е знаењето?
Анонимен корисник