Феномен на џедаи во пописите: Разлика помеѓу преработките

Нема измена во големината ,  пред 5 години
с
=== Велика Британија ===
 
Во Англија и Велс 390.127 граѓани (околу 0.8%) во пописот од 2001 година се изјасниле дека нивната религија е џедај, надминувајќи ги сикизмот, јудеизмотјудаизмот и будизмот со што станала четвртата по големина религиска група во земјата. Во пописот од 2001 година 2,6% од популацијата на Брајтон тврдеа дека се џедаи. Процентуалната застапеност оди вака:
*христијани: 70.0%;
*атеисти: 14.7%;