Разлика помеѓу преработките на „Физичка величина“

нема опис на уредувањето
Ознака: Уредување од мобилен извршник
Ознака: Уредување од мобилен извршник
 
'ФИЗИЧКА ВЕЛИЧИНА количествена карактеристика на еден објект или појава во [[физика]]та, или, пак, резултат од некое мерење. Се изразува како производ од бројната вредност {M} и [[Единица мерка|мерната единица]] [M]
 
:::<math>M=\{M\}\;[M]</math>
Анонимен корисник