Разлика помеѓу преработките на „Ѕвездена нуклеосинтеза“

с
нема опис на уредувањето
с
с
| direction = vertical
| width = 220
| image1 = FusionintheSun mk.svg
| caption1 = Илустрација на протон-протон низата
| image2 = CNO Cycle mk.svg
| caption2 = Преглед на јаглерод-азот-кислород циклусот. Јадрото на хелиум се ослободува во горно-левата стапка.
}}