Разлика помеѓу преработките на „Физичка величина“

Додадени 424 бајти ,  пред 5 години
с
 
== Видови физички величини ==
{{multiple image<!-- begin stack of images, scroll down for article -->
 
|direction = vertical | width = 250
|image1 = Физички величини.jpg|caption1 = Табела со физичките величини<br>
|image2 = Физички величини (2).jpg| caption2 = Називи за размерите на физичктие величини<br>
}}<!-- End stack of images, article text starts below -->
Во зависност од математичкиот апарат кој се користи од страна на набљудувачот за оценка и мерење на физичките величини, тие се делат на скаларни, векторни и тензорни: