Разлика помеѓу преработките на „Разговор со корисник:Македонец“

 
:: Здраво, јуначе! :) Со измените на границите според новата територијална организација на Македонија од 2004 година, од Општина Центар беше одземен северниот дел Чаршијата и Бит-Пазар и придодаден на Општина Чаир, на чиј северен дел се формираше новата општина Бутел. Границата помеѓу општините Центар и Чаир започнува на ридот под Калето при што ги дели улицата зад Мустафа-пашина џамија со што целата Чаршија од платото пред Стоковна куќа Мост (зад плоштадот Филип Македонски) заедно со Бит-Пазар сега припаѓаат под општина Чаир. Факултетите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ се останати под Општина Центар чија граница продолжува понатаму по булеварот Никола Карев (до Хотел Континентал и Саем) до железничка каде се граничи со Гази Баба и Аеродром, при што тука во Центар спаѓаат и зградата на МТВ и Судските палати. Поздрав - 09:59, 16 август 2016 (CEST)
 
:::Добро, фала многу! Денес и најдов една [http://opstinacentar.gov.mk/%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%93%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5/%D0%94%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D1%83%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8 добра карта] на вебсајтот на Општина Центар. Поздрав. --[[Корисник:Local hero|<font color="blue">Local hero</font>]] <sup>[[Разговор со корисник:Local hero|<font color="dark yellow">talk</font>]]</sup> 19:55, 16 август 2016 (CEST)
2.137

уредувања