Разлика помеѓу преработките на „Сојуз на комунистите на Македонија“

с
с
== Секретари на СКМ (КПМ) ==
 
{| class="sortable wikitable"
# [[Лазар Колишевски]] (март [[1943]] - јули [[1963]])
|-
# [[Крсте Црвенковски]] (јули [[1963]] - март [[1969]])
! Име
# [[Ангел Чемерски]] (март [[1969]] - мај [[1982]])
! Слика
# [[Крсте Марковски]] (мај [[1982]] - 5 мај [[1984]])
! Период на функција
# [[Милан Панчевски]] (5 мај [[1984]] - јуни [[1986]])
|-
# [[Јаков Лазароски]] (јуни [[1986]] - [[1989]])
#| [[Лазар Колишевски]] (март [[1943]] - јули [[1963]])
# [[Петар Гошев]] ([[1989]] - април [[1991]])
| [[Податотека:Lazar Kolishevski.JPG|65px]]
| март 1943 – јули 1963
|-
#| [[Крсте Црвенковски]] (јули [[1963]] - март [[1969]])
| [[Податотека:Krste Crvenkovski.jpg|65px]]
| јули 1963 – март 1969
|-
#| [[Ангел Чемерски]] (март [[1969]] - мај [[1982]])
| [[Податотека:Ангел Чемерски.jpg|65px]]
| март 1969 – мај 1982
|-
#| [[Крсте Марковски]] (мај [[1982]] - 5 мај [[1984]])
|
| мај 1982 – 5 мај 1984
|-
#| [[Милан Панчевски]] (5 мај [[1984]] - јуни [[1986]])
|
| 5 мај 1984 – јуни 1986
|-
#| [[Јаков Лазароски]] (јуни [[1986]] - [[1989]])
|
| јуни 1986 – 1989
|-
#| [[Петар Гошев]] ([[1989]] - април [[1991]])
| [[Податотека:Gosev.jpg|65px]]
| 1989 – април 1991
|}
 
== Извори ==